Svenska fönster till våra hus

Att göra riktigt bra fönster är en konst. Någon som tagit fasta på det är Westcoast Windows. De tillverkar svenska underhållsfria fönster och fönsterdörrar i Trollhättan. De ser till att varje fönster är producerat av material som är noga utvalt, samt att de har en unik så väl som exklusiv design. Underhållsfria fönster från Westcoast Windows är gjorda för att hålla länge. De fönster du kan köpa hos dem är alltid efter dina mått  och att de alltid har en kombination av aluminium på utsidan och trä på insidan. Du som ska bygga nytt, eller som ska byta fönster kommer säkert att hitta det du behöver hos Westcoast Windows.

Unik konstruktion som ger dig möjligheter

Westcoast Windows underhållsfria fönster och skjutdörrar är konstruerade på ett unikt sätt. De har en yttre del som består av aluminium. Det är ett material står emot alla väder. Deras fönster består av en inre del tillverkad i trä. Kombinationen av de två materialen och konstruktionen av fönstren, ger en  maximal hållbarhet med ett minimalt underhåll. Eftersom du kan måttbeställa underhållsfria fönster har du möjlighet att tänka på annat än att renovera dina fönster. Du kan få fönster som passar dig och ditt hus. Att beställa dina fönster hos Westcoast Windows är inte svårt. Skulle du vilja sätta in, eller byta dem själv så är det heller inte svårt. Kolla in detta klipp på YouTube. Här hittar du fler videoklipp och guider som visar hur du kan gå tillväga. Det finns även en mängd artiklar på nätet som visar hur du kan göra, annars kan det vara bra att anlita proffsen, som Westcoast Windows.

24 Mar 2017

 

Affischtävling på temat gräns

Screen2016 var en tävling i design där svenska reklam- & designskolor fick delta och uppdraget gick ut på att designa affisher på temat gräns. Det fanns 140 bidrag i tävlingen och tio vinnare utsågs. Vinnarna var:

Joakim Eriksson, Forsbergs Skola
Tor Westerlund, Beckmans Designhögskola
Karin Borg, HDK Göteborg
Paula Menyes, Forsbergs Skola
Rikard Olsen, Konstfack
Alexander Lindblad, Yrgo – Göteborg
Lisa Borg, Beckmans Designhögskola
Sofia Sandvik, Högskolan Dalarna
Erik Lilliehorn, Forsbergs Skola
Klara Eneroth, Nyckelviksskolan

Alla bidrag som vann hade tydlig koppling till temat samtidigt som de utmanade människors ofta snäva uppfattning om begreppet. Det stod varje elev fritt att tolka temat och vissa använde gränser mellan länder som fokus medan andra hade döden som det centrala. Läs mer om Screen2016 här och här.

 

En blogg om svensk konst och design

Denna blogg lägger fokus på svensk form och design, både från historien och framtiden. Det är en mycket spännande marknad!