Bra klädskåp är ett måste

Har ni tänkt på en sak, att det finns ju faktiskt en mängd olika sorters klädskåp, i stort sett vart man än är. Dels har man ju sina egna klädskåp hemma, i form av garderober, eller andra typer av skåp. Sen så kanske man jobbar på ett ställe som man hänger av sig i vissa skåp. Dessa skåp är ofta i samma modell som de som man hittar på simhallen, gymmet, skolan och så vidare. Det är bra att det finns olika skåp, bara de går att låsa. Ska jag hänga av mig saker när jag är utanför hemmet, så vill jag att det ska gå att låsa på nåt sätt. Antingen via eget hänglås eller att skåpet är låsbart. 

Olika skåp hemma

Hemma brukar man inte behöva ha skåp som ska låsas, utom om man då har vapen. Då ska man ha ett vapenskåp som går att låsa. Sen är det väl inte fel att ha nåt kassaskåp med, där man kan sätta saker man är extra rädd om. Hemma har vi mest vanliga garderober som vi har våra kläder i och sånt. Men har haft funderingar på att ha ett låsbart skåp, som kassaskåp eller så, för att lägga pass, smycken och annat i. Men vet inte om man ska köpa ett litet eller ett stort eller vart man köper dessa. Det får jag nog ta och kolla upp tror jag.

 

6 Jun 2018

 

Affischtävling på temat gräns

Screen2016 var en tävling i design där svenska reklam- & designskolor fick delta och uppdraget gick ut på att designa affisher på temat gräns. Det fanns 140 bidrag i tävlingen och tio vinnare utsågs. Vinnarna var:

Joakim Eriksson, Forsbergs Skola
Tor Westerlund, Beckmans Designhögskola
Karin Borg, HDK Göteborg
Paula Menyes, Forsbergs Skola
Rikard Olsen, Konstfack
Alexander Lindblad, Yrgo – Göteborg
Lisa Borg, Beckmans Designhögskola
Sofia Sandvik, Högskolan Dalarna
Erik Lilliehorn, Forsbergs Skola
Klara Eneroth, Nyckelviksskolan

Alla bidrag som vann hade tydlig koppling till temat samtidigt som de utmanade människors ofta snäva uppfattning om begreppet. Det stod varje elev fritt att tolka temat och vissa använde gränser mellan länder som fokus medan andra hade döden som det centrala. Läs mer om Screen2016 här och här.

 

En blogg om svensk konst och design

Denna blogg lägger fokus på svensk form och design, både från historien och framtiden. Det är en mycket spännande marknad!