Även designers behöver ett bra kontor

Nog för att det går bra att sitta hemma vid köksbordet och skapa för glatta livet. I alla fall när en designerföretag är ungt och i början av sin tillväxt. Men när man börjar få mer ordning på verksamheten så ökar också behovet av ett bra och ändamålsenligt kontor där man får chans att både skapa och jobba administrativt. Jag är i den fasen just nu, och letar efter en lokal med ljus och lykta. Men det är inte så lätt som man kan tro. Jag har nog ringt mer än 100 personer den senaste veckan och visst har jag fått erbjudanden om lokaler. Men ingen som har passat mig. 

Vad söker jag efter?

Det finns några saker ett kontor måste ha enligt mig. Det första, och kanske det viktigaste, är ordentligt med naturligt ljus. Stora fönster som släpper in dagsljus är otroligt viktig för mig som designer. Det gör att jag ser saker på ett helt annat sätt än om jag enbart har lampor. Det andra är att jag måste ha en kombination av öppna ytor och små utrymmen. De öppna ytorna är till för det skapande arbetet, de små är till för att jobba med pappersexercisen och ta emot kunder. Det är svårt att hitta den här kombinationen samtidigt som man vill ha tillgång till toppmodern teknik och fräscha lokaler. Det är därför jag nu vänder mig till kontorslokaler.se som är experter på detta. Jag hoppas de kan hjälpa mig hitta det jag söker. 

10 Jun 2018

 

Affischtävling på temat gräns

Screen2016 var en tävling i design där svenska reklam- & designskolor fick delta och uppdraget gick ut på att designa affisher på temat gräns. Det fanns 140 bidrag i tävlingen och tio vinnare utsågs. Vinnarna var:

Joakim Eriksson, Forsbergs Skola
Tor Westerlund, Beckmans Designhögskola
Karin Borg, HDK Göteborg
Paula Menyes, Forsbergs Skola
Rikard Olsen, Konstfack
Alexander Lindblad, Yrgo – Göteborg
Lisa Borg, Beckmans Designhögskola
Sofia Sandvik, Högskolan Dalarna
Erik Lilliehorn, Forsbergs Skola
Klara Eneroth, Nyckelviksskolan

Alla bidrag som vann hade tydlig koppling till temat samtidigt som de utmanade människors ofta snäva uppfattning om begreppet. Det stod varje elev fritt att tolka temat och vissa använde gränser mellan länder som fokus medan andra hade döden som det centrala. Läs mer om Screen2016 här och här.

 

En blogg om svensk konst och design

Denna blogg lägger fokus på svensk form och design, både från historien och framtiden. Det är en mycket spännande marknad!