Posters och tavlor online för alla

Konst behöver inte vara dyrt! Man kan hitta hur snygga tavlor och posters som helst online och med lite ramar och en känsla för inredning så kan alla få ett hem att trivas i till en låg kostnad. Det är min filosofi och även om jag då och då köper en lite dyrare tavla så anser jag att konst ska finnas till för alla plånböcker. Senast jag skulle utöka min samling med bilder så såg jag till att besöka Paper Town. De har massor av snygga posters online för alla smaker och där köpte jag en jag gillar jättemycket. Det är ett vattenfall, i svartvitt, och även om det är en stillbild så är den full av rörelse. Lite som bilden av Leonardo Da Vinci som också är en favorit. 

Har redan sett ut en plats för tavlan

Vattenfallet, som jag givetvis går och väntar på nu, har redan en plats på väggen. Den kommer att hamna i mitt sovrum, över sängen. Tillsammans med ett par bilder där det är en djungel och en tiger. De kommer matcha varandra perfekt tror jag. Det blir naturligtvis lite spännande att hänga upp den första gången. Det kanske inte alls blir som jag föreställt mig det i huvudet. Men det gör inget, skulle det visa sig att det inte blir snyggt så kan jag flytta runt bland alla de andra posters och tavlor som jag äger. Jag kommer garanterat att hitta en plats för den. Men helst vill jag ha den över sängen. 

6 Jul 2018

 

Affischtävling på temat gräns

Screen2016 var en tävling i design där svenska reklam- & designskolor fick delta och uppdraget gick ut på att designa affisher på temat gräns. Det fanns 140 bidrag i tävlingen och tio vinnare utsågs. Vinnarna var:

Joakim Eriksson, Forsbergs Skola
Tor Westerlund, Beckmans Designhögskola
Karin Borg, HDK Göteborg
Paula Menyes, Forsbergs Skola
Rikard Olsen, Konstfack
Alexander Lindblad, Yrgo – Göteborg
Lisa Borg, Beckmans Designhögskola
Sofia Sandvik, Högskolan Dalarna
Erik Lilliehorn, Forsbergs Skola
Klara Eneroth, Nyckelviksskolan

Alla bidrag som vann hade tydlig koppling till temat samtidigt som de utmanade människors ofta snäva uppfattning om begreppet. Det stod varje elev fritt att tolka temat och vissa använde gränser mellan länder som fokus medan andra hade döden som det centrala. Läs mer om Screen2016 här och här.

 

En blogg om svensk konst och design

Denna blogg lägger fokus på svensk form och design, både från historien och framtiden. Det är en mycket spännande marknad!