Trycka konst på kläder

Jag var inne ett tag på att börja trycka upp konstverk på tröjor. Det hade ju varit ganska kul! Jag har redan målat en hel del tröjor som blir som unika konstverk, mest för att ge bort i present osv. Men man kan ju också skapa en bild som man sedan låter trycka upp och försöka sälja på t ex Etsy eller andra plattformar på nätet.

Profilkläder - inte riktigt samma sak, men nära

Det finns ju många företag som trycker upp loggor och ord och sånt där på kläder, som Bravo Sport och Profilkläder. Det är ju mer precis vad det låter som i namnet, deras profilkläder är mer av typen som man finner hos företag, föreningar och andra grupper där gruppmedlemmarna vill klä sig lika och känna någon form av samhörighet genom kläderna. Just deras profilkläder vet jag håller bra kvalitet, men jag vet inte om de som företag skulle kunna ta sig an min idé.

Hög kvalitet är superviktigt

Jag har googlat runt lite men hittar inget som passar riktigt. Jag vill dessutom inte genomföra ett sådant projekt om jag inte vet att kläderna jag i så fall skulle låta trycka upp och sedan sälja håller hög kvalitet, det är ju ens rykte som står på spel. 

Har du gjort något liknande? Eller vet du någon som har gjort? Eller kanske har du något förlag på tryckföretag som trycker bilder på kläder och håller genomgående hög kvalitet? Skriv gärna till mig i kommentarerna i så fall!

2 Feb 2022

 

Affischtävling på temat gräns

Screen2016 var en tävling i design där svenska reklam- & designskolor fick delta och uppdraget gick ut på att designa affisher på temat gräns. Det fanns 140 bidrag i tävlingen och tio vinnare utsågs. Vinnarna var:

Joakim Eriksson, Forsbergs Skola
Tor Westerlund, Beckmans Designhögskola
Karin Borg, HDK Göteborg
Paula Menyes, Forsbergs Skola
Rikard Olsen, Konstfack
Alexander Lindblad, Yrgo – Göteborg
Lisa Borg, Beckmans Designhögskola
Sofia Sandvik, Högskolan Dalarna
Erik Lilliehorn, Forsbergs Skola
Klara Eneroth, Nyckelviksskolan

Alla bidrag som vann hade tydlig koppling till temat samtidigt som de utmanade människors ofta snäva uppfattning om begreppet. Det stod varje elev fritt att tolka temat och vissa använde gränser mellan länder som fokus medan andra hade döden som det centrala. Läs mer om Screen2016 här och här.

 

En blogg om svensk konst och design

Denna blogg lägger fokus på svensk form och design, både från historien och framtiden. Det är en mycket spännande marknad!