Smyckesdesign

Något som intresserar mig är smycken och design. Det är spännande med just smycken, då dessa kan formgivas på en mängd olika sätt. De kan komma i olika material och de kan vara för både kvinnor och män. Jag gillar silversmycken alla bäst. Smycken i silver är bra på det sätt att det går ihop med så mycket annat. När man på jakt efter snygga smycken finns det ett stort utbud att välja mellan på nätet. Ofta kan man hitta smycken i guld, silver, brons och andra metaller att välja mellan. En del av dessa smycken har äkta eller oäkta stenar och pärlor. Att handla silversmycken online är bra, för det finns mycket att välja på!

Smycken på nätet

Köpa smycken på nätet är något jag gillar att göra. Det finns många olika butiker på nätet som säljer silversmycken online. Det är bra för då kan man hitta en unik design. Ofta är det ju så att varje designer sätter sig egen prägel på de smycken som de tillverkar. Just att handla silversmycken online gör att man kan hitta det rätta silversmycket som man verkligen vill ha!

Ta hand om dina silversmycken

Se till att sköta dina silversmycken, då håller de längre. De kan behöva putsas, om de legat oanvända länge. Ju mer du bär dem, desto bättre håller de faktiskt, annars bör de förvaras i påse eller liknande. Det finns många bra tips på hur du bäst putsar smycken på nätet.

 

1 Feb 2018

 

Affischtävling på temat gräns

Screen2016 var en tävling i design där svenska reklam- & designskolor fick delta och uppdraget gick ut på att designa affisher på temat gräns. Det fanns 140 bidrag i tävlingen och tio vinnare utsågs. Vinnarna var:

Joakim Eriksson, Forsbergs Skola
Tor Westerlund, Beckmans Designhögskola
Karin Borg, HDK Göteborg
Paula Menyes, Forsbergs Skola
Rikard Olsen, Konstfack
Alexander Lindblad, Yrgo – Göteborg
Lisa Borg, Beckmans Designhögskola
Sofia Sandvik, Högskolan Dalarna
Erik Lilliehorn, Forsbergs Skola
Klara Eneroth, Nyckelviksskolan

Alla bidrag som vann hade tydlig koppling till temat samtidigt som de utmanade människors ofta snäva uppfattning om begreppet. Det stod varje elev fritt att tolka temat och vissa använde gränser mellan länder som fokus medan andra hade döden som det centrala. Läs mer om Screen2016 här och här.

 

En blogg om svensk konst och design

Denna blogg lägger fokus på svensk form och design, både från historien och framtiden. Det är en mycket spännande marknad!