Sälj era fakturor för att öka er likviditet

Om du startat en liten mindre firma med konst och design, så kanske du inser hur svårt det är att få det att gå runt i början. Dina kunder har ett visst antal dagar på sig att betala, samtidigt som du själv måste se till att sjäv betala dina räkningar. Det finns ett sätt för små företag, så väl som stora, att snabbt öka sin betalningsförmåga. Det är genom att se till att sälja fakturan. Sälja fakturor gör du till ett faktoringbolag som köper fakturor. En av dem som är Invoice Finance. Du kan läsa mer om dem på invoice.se. Att sälja din faktura får du pengarna i handen utan att vänta på att få betalt eller så kan du belåna dem. På det sättet kan du sedan betala dina leverantörer.

Vad innebär faktoring

Läser du på invoice.se så kommer du se att detta företag ägnar sig åt något som heter faktoring. Det innebär inte bara fakturaköp och att du kan sälja fakturor till detta företag, utan så mycket mer. Ett faktoringbolag kan även hjälpa dig och ditt företag med det mesta som rör ekonomi, så som inkasso, fakturabelåning och fakturaköp för att bara nämna några saker. Om du vill veta mer om vad detta faktoringbolag kan göra för dig och ditt företag så är det bästa att kolla in deras hemsida och höra med dem om hur det går till med att sälja fakturor och mycket annat bra information. 

7 Feb 2017

 

Affischtävling på temat gräns

Screen2016 var en tävling i design där svenska reklam- & designskolor fick delta och uppdraget gick ut på att designa affisher på temat gräns. Det fanns 140 bidrag i tävlingen och tio vinnare utsågs. Vinnarna var:

Joakim Eriksson, Forsbergs Skola
Tor Westerlund, Beckmans Designhögskola
Karin Borg, HDK Göteborg
Paula Menyes, Forsbergs Skola
Rikard Olsen, Konstfack
Alexander Lindblad, Yrgo – Göteborg
Lisa Borg, Beckmans Designhögskola
Sofia Sandvik, Högskolan Dalarna
Erik Lilliehorn, Forsbergs Skola
Klara Eneroth, Nyckelviksskolan

Alla bidrag som vann hade tydlig koppling till temat samtidigt som de utmanade människors ofta snäva uppfattning om begreppet. Det stod varje elev fritt att tolka temat och vissa använde gränser mellan länder som fokus medan andra hade döden som det centrala. Läs mer om Screen2016 här och här.

 

En blogg om svensk konst och design

Denna blogg lägger fokus på svensk form och design, både från historien och framtiden. Det är en mycket spännande marknad!