Naturlig konst

Det senaste har jag fascinerats av att använda mig av naturen i min konst. Det är att från att måla motiv med djur och natur, till att använda mig av växter, löv och annat i själva konsten. Det hela hänger nog ihop med att jag ett par gånger nu har varit ute i skogen med en av mina bästa vänner. Han är jägare och mer eller mindre bor i skogen känns det som. Jag frågade om jag fick följa med ut, och det fick jag. Hade med mig kikare, kamera och skissblocket. Kompisen hade med sig kikarsikte, åtelkamera och lite annat. Han skulle ställa upp åtelkameran för att registrera om det kommer djur på ett visst stråk där. Kikarsiktet är för att kunna se djuren och den sitter på geväret. Är visst så det finns flera olika kikarsikten. Det finns visst en massa åtelkameror med, jag har inte så bra koll.

Inspiration

Nu var jag ju som sagt med för att uppleva mer av naturen och inte så noga hänga med på olika jaktsaker, och jag fick verkligen se en del. Vi såg flra djur och jag var glad att jag hade med min kamera. Jag fick en inspiration till att börja skapa naturlig konst och har sedan dess hakat på flera gånger ut i skogen men även gått på egen hand och satt mig för att teckna eller måla mitt i skogens mitt. Det är faktiskt riktigt häftigt. Nu blir det nog att skapa med detta ett tag.

22 Apr 2018

 

Affischtävling på temat gräns

Screen2016 var en tävling i design där svenska reklam- & designskolor fick delta och uppdraget gick ut på att designa affisher på temat gräns. Det fanns 140 bidrag i tävlingen och tio vinnare utsågs. Vinnarna var:

Joakim Eriksson, Forsbergs Skola
Tor Westerlund, Beckmans Designhögskola
Karin Borg, HDK Göteborg
Paula Menyes, Forsbergs Skola
Rikard Olsen, Konstfack
Alexander Lindblad, Yrgo – Göteborg
Lisa Borg, Beckmans Designhögskola
Sofia Sandvik, Högskolan Dalarna
Erik Lilliehorn, Forsbergs Skola
Klara Eneroth, Nyckelviksskolan

Alla bidrag som vann hade tydlig koppling till temat samtidigt som de utmanade människors ofta snäva uppfattning om begreppet. Det stod varje elev fritt att tolka temat och vissa använde gränser mellan länder som fokus medan andra hade döden som det centrala. Läs mer om Screen2016 här och här.

 

En blogg om svensk konst och design

Denna blogg lägger fokus på svensk form och design, både från historien och framtiden. Det är en mycket spännande marknad!