Designa sitt eget hus?

Om man väljer att bygga sitt eget hus från grunden så har man en stor fördel och det är att man kan designa det i stort sett precis så som man vill ha det. Så klart det finns vissa begränsningar, vad man får och inte får göra och vad som är möjligt, men det går att få till det mesta. Jag soom gillar design på flera olika sätt tycker ju det är fantastiskt. Brukar kolla in en byggblogg eller två för inspiration. Jag brukar nämligen roa mig med att designa hus, för skojs skull, inget som byggs, men det vore kul om det hände!

Kanske ska designa ett hus för att bygga?

Jag designar och målar upp idéer lite titt som tätt, men sedan hamnar dessa idéer i en låda. Det blir inget av det. Kanske man skulle satsa på att bygga ett eget hus? Bo i hus vill jag ju mer än gärna göra och att då designa det helt på egen hand vore ju fantastiskt. Bara hitta en byggfirma som kan bygga det som jag vill ha det. Det är en idé detta att tänka på. Att få det där speciella huset, som ingen annan har. Ska bara läsa på lite mer om regler och sånt vad som får byggas och inte, så att jag kan designa huset på ett bra sätt som även är korrekt. Är ju viktigt att man gör rätt så att det faktiskt får byggas.

6 Mar 2018

 

Affischtävling på temat gräns

Screen2016 var en tävling i design där svenska reklam- & designskolor fick delta och uppdraget gick ut på att designa affisher på temat gräns. Det fanns 140 bidrag i tävlingen och tio vinnare utsågs. Vinnarna var:

Joakim Eriksson, Forsbergs Skola
Tor Westerlund, Beckmans Designhögskola
Karin Borg, HDK Göteborg
Paula Menyes, Forsbergs Skola
Rikard Olsen, Konstfack
Alexander Lindblad, Yrgo – Göteborg
Lisa Borg, Beckmans Designhögskola
Sofia Sandvik, Högskolan Dalarna
Erik Lilliehorn, Forsbergs Skola
Klara Eneroth, Nyckelviksskolan

Alla bidrag som vann hade tydlig koppling till temat samtidigt som de utmanade människors ofta snäva uppfattning om begreppet. Det stod varje elev fritt att tolka temat och vissa använde gränser mellan länder som fokus medan andra hade döden som det centrala. Läs mer om Screen2016 här och här.

 

En blogg om svensk konst och design

Denna blogg lägger fokus på svensk form och design, både från historien och framtiden. Det är en mycket spännande marknad!