Bli din egen chef!

När man äntligen gått ur skolan efter att ha studerat design och reklam i flera år så vill man gärna ut i arbetslivet. Det finns ett flertal bra företag som anställer nya förmågor med nya idéer och tankar, men det innebär att man då måste inordna sig efter någon annans rutiner och regler. Vill man istället ha en större frihet att skapa så ska man definitivt fundera på att starta en egen firma och bli sin egen chef. Man kan välja mellan flera olika företagsformer. I uppstartsfasen är enskild firma ett mycket bra alternativ om du kommer att jobba ensam. När ditt företag sedan växer kan du alltid välja att omforma det till ett aktiebolag om du så önskar.

Det finns hjälp att få!

Att starta eget kan verka lite skrämmande för de flesta men var lugn. Det finns väldigt mycket hjälp att få för småföretagare som vill lyckas med sin firma. Om man känner att den ekonomiska biten är ett hinder kan man alltid ansöka om ett starta eget bidrag som gör att du under uppstartsfasen får in pengar till dess att ditt företag ger en bra inkomst. Du kan också få hjälp med hur du kan sköta din bokföring, vilka fällor som finns för nya företag och hur du ska göra för att synas bättre. Se till att du får de allra bästa förutsättningarna genom att ta till dig den information som finns tillgänglig, lyssna på de som redan varit i din sits så kommer du snart att nå framgång! 

4 Jan 2017

 

Affischtävling på temat gräns

Screen2016 var en tävling i design där svenska reklam- & designskolor fick delta och uppdraget gick ut på att designa affisher på temat gräns. Det fanns 140 bidrag i tävlingen och tio vinnare utsågs. Vinnarna var:

Joakim Eriksson, Forsbergs Skola
Tor Westerlund, Beckmans Designhögskola
Karin Borg, HDK Göteborg
Paula Menyes, Forsbergs Skola
Rikard Olsen, Konstfack
Alexander Lindblad, Yrgo – Göteborg
Lisa Borg, Beckmans Designhögskola
Sofia Sandvik, Högskolan Dalarna
Erik Lilliehorn, Forsbergs Skola
Klara Eneroth, Nyckelviksskolan

Alla bidrag som vann hade tydlig koppling till temat samtidigt som de utmanade människors ofta snäva uppfattning om begreppet. Det stod varje elev fritt att tolka temat och vissa använde gränser mellan länder som fokus medan andra hade döden som det centrala. Läs mer om Screen2016 här och här.

 

En blogg om svensk konst och design

Denna blogg lägger fokus på svensk form och design, både från historien och framtiden. Det är en mycket spännande marknad!